Nedirtv olarak 2006 yılında yayın hayatına başladığımızda Türkiye’deki video yayınlayan sitelerin sayısı iki elin parmağını geçmiyordu. Geçen 7 senelik sürede sadece video içeriği üreterek Türkiye’deki yazılımcı arkadaşlara yol göstermeye çalıştık. Bugüne baktığımız zaman nedirtv eski günlerinden uzakta, sağolsunlar bizi yalnız bırakmayan 4-5 editör arkadaşımızın da desteğiyle içerik üretmeye iyi kötü devam ediyoruz.
Nedirtv olarak neler yaptık şöyle özetleyeyim:
- 30′dan fazla kişinin katkılarıyla 400′e yakın video ve podcast yayınladık. Bu içerikler bugüne kadar 1.5 milyon civarında izlendi/dinlendi(bu rakamın yaklaşık %20′sinin gerçek izleme/dinleme olmadığını varsayabiliriz)
- Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin farklı şehirlerinde 20′ye yakın seminer düzenleyerek yazılım sektöründeki en aktif topluluklardan biri olduk.
- Bir topluluk sitesi olarak Türkiye’nin ilk webiner serisini 2007 yılında yaptık, halâ da yapmaya devam ediyoruz.(*)
- Bir topluluk sitesi olarak Türkiye’nin ilk podcast serisini 2010 yılında yaptık, halâ da yapmaya devam ediyoruz.
- 4 yıldır video izlemek için üye olmayı zorunlu yapmamamıza rağmen 12.000′e yakın üyemiz bulunmakta.
Bu kısa(!) özetten sonra gelelim bu yazının sebeb-i hikmetine. Nedirtv olarak yine kendi alanımızda bir ilke imza atıyoruz! Uzun zamandır planladığımız ancak benim yoğun çalışma tempom nedeniyle sürekli ertelediğimiz canlı radyo yayınlarımıza 27 Aralık 2012 Perşembe akşamı başlıyoruz. Bu çalışmamız yine topluluk siteleri açısından Türkiye’de bir ilk olacak ve internetten canlı radyo yayınlarımızda aksilik çıkmadığı sürece Perşembe akşamlarında sizlerle olacağız.
Radyomuzun adı Radyo Nedir(nasıl, çok yaratıcı bir isim değil mi?). Amacımız sadece yazılımcılara değil, bilişim dünyasına hitap edebilmek. Teknik konulardan ziyade biraz daha içten ve samimi muhabbetlere yelken açalım, sosyal konulara da eğilelim istiyoruz. Davet edeceğimiz bir çok güzel insan da yayın günlerinin geleceği haftayı beklemekteler. Canlı yayın olması münasebetiyle sizlerden gelen soruları canlı ve heyecanlı bir şekilde cevaplamaya çalışacağız. Bir radyo frekansımız yok tabi ki, ama bir yayın URL’miz olacak. İlk yayınımızla ilgili bilgileri önümüzdeki hafta içerisinde paylaşacağız.
Radyo yayınlarımıza katılımlarınızı şimdiden bekleriz.
(*) Türkiye’de topluluk düzeyinde ilk webiner çalışması geçmişte editörlüğünü yaptığım MS Akademik tarafından 2007 yılında yapılmıştı. Ancak bu webinerler seri olarak değil, bir defalığına gerçekleşmişti. Hatta 6 webinerden oluşan bu programın 1. ve 6. webinerlerinde o zamanların önemli trendi olan ASP.NET AJAX’ı anlatmıştım Nuri Çankaya hocamın konuğu olarak. Hey gidi günler hey